Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli con carne z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
koncentrat pomidorowy 400 g
kiełbasa podwawelska 200 g
ząbki czosnku 2 szt
cebula 1 szt
oliwa 3 łyżi
marchewka 1 szt
Bazylia suszona Prymat
sól
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
fasola 2 puszki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli con carne z kiełbasą

Rozgrzać patelnie polać oliwą. Cebule posiekać, marchewkę pokroić drobno w kostkę, razem podsmażyć wraz z czosnkiem. Dodać mięso podsmażyć, dodać fasolę odcedziwszy sok i koncentrat pomidorowy. Przyprawić i dusić przez pół godziny. W trakcie podsmażyć kiełbasę pokrojona w plasterki i dodać do reszty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hipolit 30.11.2013 22:04
nie ja stosuje osobiście mięso z indyka choć uważam że najlepsze jest wołowo wieprzowe
SmacznaPyza 29.11.2013 21:51
mięso mielone jakieś konkretne ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak