Chilli con carne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    0.5 kg
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • sól do smaku

  • cebula biała

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • bulion wołowy

    3/4 szkl
  • oliwa

  • papryczka chilli

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oliwie przysmażamy mięso. Dodajemy pieprz cayenne oraz zwykły. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, papryczkę, a na koniec smażenia przeciśnięty czosnek. Zalewamy bulionem. Dodajemy puszkę pomidorów. Smakujemy i przyprawiamy do smaku. Na ostatnie 3 min dodajemy fasolę (tylko żeby się podgrzała, a nie rozpadła).

Podajemy z ryżem, lub w tortilli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monciasz 04.02.2013 16:37
Już zapomniałam o tym przepisie, pychota:)
Justyna28 24.06.2012 20:28
fajne:)
Kas2 13.01.2012 10:38
uwielbiam
freekate 12.01.2012 15:06
bardzo dawno nie robiłam :) Smaczne:)
Beatris 12.01.2012 12:35
Smaczna potrawa.
treonina 12.01.2012 12:23
Aż wstyd się przyznać ale nigdy jeszcze tego nie jadłam...
Monika111 12.01.2012 11:09
pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat