Chili con carne z kaszą gryczaną

Chili con carne z kaszą gryczaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe

    0,5 kilo
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    4 ząbki
  • pomidory krojone z puszki

    0,5 puszki
  • papryka czerwona

    0,5 sztuki
  • pieczarki

    10 sztuk
  • fasola czerwona z puszki

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • bulion

    1 kostka
  • kasza gryczana

    2 woreczki
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Chili con carne z kaszą gryczaną

Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać czosnek pokrojony w plasterki, chilli, kminek i oregano, ciągle mieszając smażyć przez około 1 minutkę. Dodać mięso ciągle mieszając przyrumienić je (około 5 min). Dodać pomidory z puszki i bulion rozpuszczony w niecałej połowie szklanki wody, doprawić solą oraz pieprzem. Przykryć i gotować przez około 15 min, aż mięso będzie gotowe. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i paprykę pokrojoną w kostkę, fasolę i mieszając gotować tyle by papryka była miękka.

Podać z ugotowaną kaszą gryczaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Renata22 01.02.2013 22:25
Bardzo smaczne danie!;)
Anna169Hosz 31.08.2012 16:56
Połączenie dwóch kultur, ciekawe.
Kas2 04.08.2012 14:27
wyśmienite danie!
adelajda 03.08.2012 15:35
z kaszą gryczaną na pewno super !
Betka 03.08.2012 08:04
pychota!;) lubię kaszę gryczaną;)
caralajna 03.08.2012 07:55
pyszne zapewne było :)
Anna133 03.08.2012 07:50
widziałam to ostatnio w TV musze wypróbowac ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat