Chili con carne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    20 dag
  • mięso wieprzowe

    10 dag
  • szynka

    10 dag
  • pomidory

    30 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
  • zielona papryka

    1 sztuka
  • czerwonej fasoli

    1 szklanka
  • biała fasola

    1 szklanka
  • oliwa

    4 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • kminek Prymat

    1 łyżeczkai
  • chili Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę opłukać i namoczyć przez noc. Mięso umyć, drobno pokroić, usmażyć na 2 łyżkach tłuszczu i przełożyć do rondla. Podlać rosołem i krótko poddusić. Dodać kminek, zmiażdżony czosnek chili i sól.
Osobno usmażyć pokrojone cebule, pomidory i paprykę. Do mięsa dodać fasolę i dusić taK długo, aż będą miękkie. Następnie dodać uduszone warzywa i pokrojoną szynkę. Gotować jeszcze 10 min. Jeśli potrawa będzie zbyt gęsta, dolać rosolu a jeśli za rzadka, zagęścić mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody i zagotować. Doprawić solą, pieprzem i chili na pikantnie. Podawać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 29.02.2012 12:26
z pewnościa pyszne
berys18 29.02.2012 12:26
z pewnościa pyszne
anja3107 12.07.2011 17:01
super
Izabela/bella81 24.06.2011 12:35
musi być bardzo smaczne
Anna141 11.06.2011 08:53
fajny przepis
jola1512 08.06.2011 10:32
ciekawe
Adamorek 25.05.2011 10:04
faktycznie ciekawa nazwa
gosia561 15.05.2011 11:03
egzotyczna nazwa
Magdalena80 12.04.2011 22:18
pyszności
artur7 08.04.2011 11:49
ciekawa nazwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat