Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso wołowe
20 dag -
mięso wieprzowe
10 dag -
szynka
10 dag -
pomidory
30 dag -
cebula
2 sztuki -
czosnek
3 ząbki -
zielona papryka
1 sztuka -
czerwonej fasoli
1 szklanka -
biała fasola
1 szklanka -
oliwa
4 łyżki -
mąka pszenna
1 łyżka -
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka -
kminek Prymat
1 łyżeczkai -
chili Prymat
1/2 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Chili con carne
Osobno usmażyć pokrojone cebule, pomidory i paprykę. Do mięsa dodać fasolę i dusić taK długo, aż będą miękkie. Następnie dodać uduszone warzywa i pokrojoną szynkę. Gotować jeszcze 10 min. Jeśli potrawa będzie zbyt gęsta, dolać rosolu a jeśli za rzadka, zagęścić mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody i zagotować. Doprawić solą, pieprzem i chili na pikantnie. Podawać z ryżem.
Komentarze (18)
Załaduj więcej komentarzy (8)