Cheeseburger angielski.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • ogórek konserwowy

    1 szt
  • papryczka chili

    0,5 szt
  • śmietana 18 proc

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

  • wołowina

    40 (z udźca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 szt. bułka do burgera
1 plasterek sera cheddar
1 ogórek konserwowy
½ małej cebuli
2 łyżki ketchupu



Wołowinę zmielić. Cebulkę i ogórek pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na oleju. Dodać zielony pieprz, ostudzić, dodać do zmielonego mięsa. Na koniec dodać bardzo drobno posiekaną papryczkę chili, śmietanę, sól i pieprz. Masę dobrze wyrobić. Formować najpierw kulki, które najlepiej rozpłaszczyć na śliskim blacie np. marmurowym i pomagając sobie rozpłaszczoną dłonią ,koliście obracać burgery. Brzegi burgera dociskać do środka nożem. W ten sposób wyjdą nam ładne kółka.
Usmażyć burgera. Na podgrzaną bułkę położyć plaster sera, kleks ketchupu, trochę pokrojonej w piórka cebuli i burgera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 10.11.2013 08:46
i jak pięnie podany :)
Smaczna_B 04.10.2013 17:31
a ja myślałam ,zę to spaghetti
Anna133 04.10.2013 15:08
zastanawiałam sie co jest na bułce u góry :D a to cebulka
2milutka 04.10.2013 08:29
super wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat