Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cheeseburger angielski

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
ogórek konserwowy 1 szt
papryczka chili 0,5 szt
śmietana 18 proc 1 łyżeczka
sól, pieprz
olej do smażenia
wołowina 40 (z udźca)

Przepis i sposób przygotowania na: Cheeseburger angielski

1 szt. bułka do burgera
1 plasterek sera cheddar
1 ogórek konserwowy
½ małej cebuli
2 łyżki ketchupu



Wołowinę zmielić. Cebulkę i ogórek pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na oleju. Dodać zielony pieprz, ostudzić, dodać do zmielonego mięsa. Na koniec dodać bardzo drobno posiekaną papryczkę chili, śmietanę, sól i pieprz. Masę dobrze wyrobić. Formować najpierw kulki, które najlepiej rozpłaszczyć na śliskim blacie np. marmurowym i pomagając sobie rozpłaszczoną dłonią ,koliście obracać burgery. Brzegi burgera dociskać do środka nożem. W ten sposób wyjdą nam ładne kółka.
Usmażyć burgera. Na podgrzaną bułkę położyć plaster sera, kleks ketchupu, trochę pokrojonej w piórka cebuli i burgera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 10.11.2013 08:46
i jak pięnie podany :)
Smaczna_B 04.10.2013 17:31
a ja myślałam ,zę to spaghetti
Anna133 04.10.2013 15:08
zastanawiałam sie co jest na bułce u góry :D a to cebulka
2milutka 04.10.2013 08:29
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak