Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chałwa z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ziarna

sezam 400 Gram

Słodzik

rodzynki 50 Gram
migdały 50 Gram
miód 9 Łyżek

Aromat

ekstrakt waniliowy 1 Łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chałwa z bakaliami

Przesypaj sezam na dużą patelnie.Praż sezam ok.5 minut cały czas mieszając.Lekko przestudzony sezam zmiel partiami w młynku.Połączenia go z bakaliami i ekstraktem waniliowym,stopniowo dodawać miód.Masę wyrobić ręką.Pastę sezamową włorzyć do lodówki na kilka godzin oraz przykryć folią spożywczą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak