Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chałwa sezamowa z migdałami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sezam 1 szklanka
miód prawdziwy 1/2 szklanki
migdały 1/2 szklanki
orzechy mielone 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chałwa sezamowa z migdałami

Sezam prażymy chwilkę an suchej patelni, uwaga ,żeby nie spalić będzie gorzki. Następnie zimny prażony sezam miksujemy nie na pył ale trzeba rozdrobnić ziarenka. Dodajemy starte orzechy i miód. Miksujemy- rozdrabniamy dalej. Na koniec dodajemy lekko posiekany migdały bez skórki i mieszamy. Masę przekładamy na folię spożywczą i zawijamy jak kiełbaskę . Odstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 05.11.2015 08:24
chałwa własnej roboty lubię to :)
Czarnula87 01.08.2013 09:45
ciekawa jestem smaku
Olga_SK 01.08.2013 09:30
Uwielbiam chałwę, ale nigdy nie robiłam! Chyba się skuszę :)
kasiaw 01.08.2013 09:30
ciekawa jestem jak smakuje nigdy jednak sama nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak