Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chałwa marchewkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 25 dag
cukier 1 szklanka
mleko 1 szklanki
woda 1/4 szklanki
migdały 1/2 szklanki/lub orzechy włoskie
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chałwa marchewkowa

Wykonanie:
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach i smażyć na maśle przez 5 minut. Następnie wlać mleko z wodą i gotować przez 15 minut. Wsypać cukier, migdały, wymieszać i gdy masa zacznie odstawać od ścianek naczynia zdjąć z ognia. Przełożyć do natłuszczone miseczki masłem, dobrze schłodzić i możemy podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 11.09.2016 20:13
taka lekka wersja, podoba mi się.
mirosława4 11.09.2016 15:35
interesujący przepis , jestem ciekawa smaku tej chałwy :)
Stenka 11.09.2016 14:27
ciekawa jestem jak to smakuje
mysza75 11.09.2016 11:31
jaka ciekawa chałwa
Wacław 11.09.2016 09:50
fajny pomysł na deser :-)
Urszula Świeca 11.09.2016 09:31
Pomysłowa.))
pestka 11.09.2016 08:54
podoba mi się ta propozycja
Anna169Hosz 10.09.2016 23:10
Ciekawe - wypróbuję na pewno.
Renataj 10.09.2016 23:06
Ciekawy pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak