Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chałwa czekoladowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
cukier 3/4 szklanki
woda 1/4 szklanki
kakao 3 łyżki
mleko w proszku 25 dag
herbatniki 25 dag
bakalie 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Chałwa czekoladowa

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Włożyć do garnka masło, wsypać cukier i kakao, wlać wodę i rozpuścić składniki na wolnym ogniu.
Krok 1 - Chałwa czekoladowa foto
2
Odstawić po zagotowaniu.
Krok 2 - Chałwa czekoladowa foto
3
Wsypać mleko w proszku cały czas mieszając energicznie.
Krok 3 - Chałwa czekoladowa foto
4
Następnie dodać pokruszone ciastka, bakalie, wymieszać i wylać do keksówki wyłożonej folią aluminiową- odstawić w chłodne miejsce.
Krok 4 - Chałwa czekoladowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 24.05.2014 14:20
ciekawy pomysł na smaczny deser osobiście nazwałabym go blok czekoladowy :)
Pyszota 24.05.2014 12:42
pyszna słodkość
bhb8 24.05.2014 12:34
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak