Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cesarski racuch-Kaiserschmarrn

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1/8 litra
mąka 1/8 kg
śmietana 1 łyżka
jaja 4-5
cukier 60 g
cukier puder
rodzynki
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Cesarski racuch-Kaiserschmarrn

Kroki postępowania

1
Jest to austriacki , puszysty racuch z rodzynkami i konfiturami .

Żółtka oddzielamy od białek.Wszystkie składniki , oprócz białek , dokładnie razem mieszamy .
Krok 1 - Cesarski racuch-Kaiserschmarrn foto
2
Białka ubijamy na sztywną pianę . Pianę dodajemy do pozostałych składników . Rodzynki moczymy w likierze lub rumie , odsączamy , wsypujemy do do ciasta , mieszamy delikatnie .
Krok 2 - Cesarski racuch-Kaiserschmarrn foto
3
Smażymy na maśle placek z obu stron , wielkości patelni .
Krok 3 - Cesarski racuch-Kaiserschmarrn foto
4
Placek moment zostawiamy , potem drobno rozdrabniamy za pomocą widelca , smażymy 2-3 minuty .
Krok 4 - Cesarski racuch-Kaiserschmarrn foto
5
Podajemy posypany cukrem pudrem , z konfiturą śliwkową(ja dałam truskawkową).
Krok 5 - Cesarski racuch-Kaiserschmarrn foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 19.11.2013 12:09
na obiad pierwsza klasa
Smaczna_B 18.11.2013 19:07
już poprawione
Smaczna_B 18.11.2013 18:48
nie mogę edytować a powinno być-1/8 l mleka i 1/8 kg mąki
cookarka 18.11.2013 18:37
świetny, prosty do zrobienia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak