Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowy gulasz z serduszek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 50 dkg (z kurczaka)
mąka pszenna 2 łyżki
olej do smażenia
cebula 2 duże sztuki
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
pieprz do smaku
Kminek mielony Prymat 1 duża szczypta
bulion z grzybami leśnymi 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowy gulasz z serduszek

Kroki postępowania

1
Serduszka oczyścić, umyć, osuszyć i obtoczyć w mące.
Krok 1 - Cebulowy gulasz z serduszek foto
2
W brytfannie rozgrzać trochę oleju. Zrumienić na nim serduszka.
Krok 2 - Cebulowy gulasz z serduszek foto
3
Cebule obrać, pokroić w piórka, dodać do serduszek. Dodać też trochę soli i pieprzu, paprykę mieloną, kminek i kostkę bulionową. Wszystko chwilę razem podsmażać.
Krok 3 - Cebulowy gulasz z serduszek foto
4
Wlać 1,5 szklanki wody.
Krok 4 - Cebulowy gulasz z serduszek foto
5
Dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości, od czasu do czasu zamieszać. W razie potrzeby dolać trochę więcej wody. Na koniec można doprawić do smaku jeszcze odrobinką soli jeśli to potrzebne.
Krok 5 - Cebulowy gulasz z serduszek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak