Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowa ryba

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz ok 60 dag
papryka czerwona 1 szt
cebula 4 szt
koncentrat pomidorowy ok 1 słoiczek
jajko 2 szt
pieprz
cukier
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowa ryba

Rybę jeśli mrożona rozmrozić. Podzielić na kawałki, panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rumiano.

Paprykę oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, pokroić w piórka i rzucić na ok 3 minuty na wrzątek. Osączyć z wody.
Na patelni rozgrzać dość mocno trochę oleju i chwilkę poddusić, dodać przygotowaną paprykę i podlać wodą. Dusić ok 8-10 min aż cebula i papryka zacznie się rozpadać. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić całość dość mocno.
Włożyć ostrożnie rybę i ogrzewać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 12.04.2017 19:47
pysznie przyrządzona rybka
jagoda5913 12.04.2017 00:25
fajna rybka
Bożena Matuszczyk 11.04.2017 22:08
Ale pyszności u Ciebie Katarzynko.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak