Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowa omasta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 3 sztuki
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowa omasta

Cebulę kroimy w cienkie paski i smażymy na oleju. Gdy zrobi się miękka dodajemy do niej przecier pomidorowy oraz doprawiamy ją solą pieprzem ziołowym oraz ziołami prowansalskimi i suszoną bazylią. Całość dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze niecałą minutę. Okraszamy nią bezpośrednio ziemniaki, mięsa i inne wybrane produkty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak