Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mak
150 g. -
masło
300 g. -
cebula
200 g. -
mąka
330 g. -
jajko
5 sztuk -
proszek do pieczenia
1 paczka -
sól
- do smaku -
pieprz
- do smaku
Przepis i sposób przygotowania CEBULKI
Cebulę pokroić w drobną kostkę, przyprawić solą i pieprzem, usmażyć na złoty kolor.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, wymieszać, przesypać na stolnicę, dodać masło, pociąć nożem masło, dodać mak, cebulę, jajka, zagnieść ciasto.
Rozwałkować na cienki placek, wycinać kwadratowe ciasteczka, wierzch posmarować rozmącony jajkiem.
Ułożyć na blaszce i upiec w gorącym piekarniku.
SMACZNEGO!!!
Komentarze (1)