Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mak
150 g. -
masło
300 g. -
cebula
200 g. -
mąka
330 g. -
jajko
5 sztuk -
proszek do pieczenia
1 paczka -
sól
- do smaku -
pieprz
- do smaku
Sposób przygotowania
Cebulę pokroić w drobną kostkę, przyprawić solą i pieprzem, usmażyć na złoty kolor.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, wymieszać, przesypać na stolnicę, dodać masło, pociąć nożem masło, dodać mak, cebulę, jajka, zagnieść ciasto.
Rozwałkować na cienki placek, wycinać kwadratowe ciasteczka, wierzch posmarować rozmącony jajkiem.
Ułożyć na blaszce i upiec w gorącym piekarniku.
SMACZNEGO!!!
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się