CEBULKI

CEBULKI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak

    150 g.
  • masło

    300 g.
  • cebula

    200 g.
  • mąka

    330 g.
  • jajko

    5 sztuk
  • proszek do pieczenia

    1 paczka
  • sól

    - do smaku
  • pieprz

    - do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania CEBULKI

Mak sparzyć wrzątkiem, odcedzić.

Cebulę pokroić w drobną kostkę, przyprawić solą i pieprzem, usmażyć na złoty kolor.

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, wymieszać, przesypać na stolnicę, dodać masło, pociąć nożem masło, dodać mak, cebulę, jajka, zagnieść ciasto.

Rozwałkować na cienki placek, wycinać kwadratowe ciasteczka, wierzch posmarować rozmącony jajkiem.
Ułożyć na blaszce i upiec w gorącym piekarniku.

SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Mariusz10 26.07.2011 23:40
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat