Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulinki smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 4 duże
sól
tłuszcz do smażenia
mąka pszenna
jaja 2-3 sztuki
ser gouda 15-20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulinki smażone

WYKONANIE:

Cebulę obrać, umyć i pokroić plastry grubości około 3-4 milimetrów, delikatnie posolić i zostawić na jakieś pół godziny aby zmiękła. Jajka rozbełtać widelcem, do drugiej miseczki wsypać mąkę, panierować w mące, jajku i znowu w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć na rumiano z obu stron i trochę zmniejszyć ogień i jeszcze chwilkę smażyć, pod koniec smażenia każdy krążek cebulinki posypać startym serem i jeszcze chwilkę smażyć aby ser się trochę rozpuścił. Wyłożyć na półmisku i podać z ketchupem lub nim polać.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 07.03.2014 23:39
ciekawy przepis
agnieszka214 17.02.2014 07:45
smaczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak