Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cebule nadziewane mięsem i miąższem z dyni

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
10 sztuk
dynia
30 dag
mięso mielone
40 dag
żółtko jajek
3 sztuki
olej
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
bulion warzywny
1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Cebule nadziewane mięsem i miąższem z dyni

Cebule gotujemy w osolonej wodzie, Przekrawamy na pól, wyciągamy miąższ, siekamy. Miąższ dyni również siekamy i podsmażamy razem z cebulką. Studzimy, dodajemy mięso i żółtka, doprawiamy farsz do smaku. Powstałym farszem nadziewamy połówki cebul. Cebule przekładamy do naczynia do zapiekania. Zalewamy rosołem i zapiekamy w piekarniku 40 minut w 220 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak