Cebularz sprawdzony przepis

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 50 dag drożdży

  • 2 szkl maki

  • 3/4 szkl mleka

  • 1/2 łyżki soli

  • 3 cebule

  • mak

  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wszystko wkładamy w miskę, wszystkie składniki należy dobrze rozmieszać zwłaszcza drożdże należy je że tak powiem rozkruszyć. Ciasto ma mieć jednolitą masę.Jeśli by było za rzadkie dodajemy mąki. Na patelni smażymy cebulkę pokrojoną w piórka. Gdy ciasto podrośnie formujemy je na małe placki i nakładamy cebulkę, posypujemy suchym makiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 22.11.2012 09:59
rewelacyjnie prezentuje się;)
Baska Kaska 02.02.2011 10:10
wygląda świetnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat