Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula faszerowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula czerwona 1 szt
mięso mielone 2 łyżki
ser mozzarella 1 plaster
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula faszerowana

Kroki postępowania

1
Cebule kroję w pół i wydrążam środek. Części cebuli często "wychodzą" całe tworząc dziurę, warto więc tą część wyjąć obciąć 3/4 wysokości i ponownie umieścić w cebuli.
Krok 1 - Cebula faszerowana foto
2
Cebulę faszeruję podsmażonym z pieprzem mielony, dolną warstwę przykrywam mozzarellą, składam w całość.
Krok 2 - Cebula faszerowana foto
3
Piekę 15 minut w temp. ok. 190 stopni. Podaję z daniem głównym.
Krok 3 - Cebula faszerowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 03.03.2013 15:04
nie jestem pewna czy 15 minut wystarczy żeby cała cebula zmiękła. Pieczesz cebule pod przykryciem czy bez, podlewasz jakimś płynem ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak