Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carbonara

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti
boczek 100-150 g
cebula
jajko
śmietana 18 proc 2 łyżki
natka pietruszki
parmezan starty
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Carbonara

Kroki postępowania

1
Ugotować makaron w osolonej wodzie. W międzyczasie na rozgrzaną patelnię wrzucić boczek. Kiedy tłuszcz zacznie się wytapiać dodać pokrojoną cebulkę. Smażyć na złoty kolor.
Krok 1 - Carbonara foto
2
Makaron odcedzić. Przełożyć z powrotem do garnka. Do ciepłego makaronu dodać rozbełtane jajko i szybko wymieszać. Dodać podsmażony boczek z cebulką, śmietanę, ser, pietruszkę i świeżo starty pieprz. Wymieszać.
Krok 2 - Carbonara foto
3
Porcję makaronu zawinąć na widelec (ew. przy pomocy drewnianej łyżki). Ostrożnie przełożyć na talerz. Posypać parmezanem.
Krok 3 - Carbonara foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 07.03.2015 11:45
Moje smaki :)
berys18 07.03.2015 10:19
dobry obiad
Internetowa Kuchnia 07.03.2015 01:05
Bardzo lubię :)
kanu83 06.03.2015 18:44
Moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak