Caprese na krakersach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Caprese w odświeżonym wydaniu - na słonych krakersach i z suszonymi pomidorami z ziołami. Koniecznie sięgnijcie po ten przepis, kiedy do drzwi zapukają niespodziewani goście. 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krakersy

    1 opakowanie
  • mozzarella

    2 sztuki
  • suszone pomidory z ziołami Smak

    1 słoik
  • bazylia świeża

    1 pęczek
  • szczypiorek posiekany

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mozzarellę kroimy w plastry i układamy na krakersach.

2. Suszone pomidory z ziołami Smak układamy na mozzarelli.

3. Krakersy posypujemy bazylią i szczypiorkiem.

4. Całość skrapiamy oliwą.

SMAK_PL
Krakersy najlepiej smakują od razu po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat