Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Caprese na krakersach

5.0
(38)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Caprese w odświeżonym wydaniu - na słonych krakersach i z suszonymi pomidorami z ziołami. Koniecznie sięgnijcie po ten przepis, kiedy do drzwi zapukają niespodziewani goście. 

Składniki:

krakersy 1 opakowanie
mozzarella 2 sztuki
suszone pomidory z ziołami Smak 1 słoik
bazylia świeża 1 pęczek
szczypiorek posiekany 2-3 łyżki

Porada

Krakersy najlepiej smakują od razu po przygotowaniu.

Przepis i sposób przygotowania na: Caprese na krakersach

1. Mozzarellę kroimy w plastry i układamy na krakersach.

2. Suszone pomidory z ziołami Smak układamy na mozzarelli.

3. Krakersy posypujemy bazylią i szczypiorkiem.

4. Całość skrapiamy oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak