Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cappuccino

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 4 szkl.
jajko 2 szt.
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 3 łyżki
margaryna 1 kostka
śnieżka na mleko 2 opak.
cappucccino czekoladowe 1 opak.
sok z cytryny 1 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
biszkopt ciemny z 3 jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Cappuccino

Jajka roztrzepać z mąkami. Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem, wlać roztrzepane jajka - ugotować budyń. Przestudzony utrzeć z margaryną, wmieszać sok z cytryny. Masę wyłożyć na biszkopt. Kawę cappuccino rozpuścić w przegotowanym mleku (2 szkl.) Po wystudzeniu ubić ze śnieżkami, dodać żelatynę. Wyłożyć na białą masę na biszkopcie.
Trzymać w lodówce. Dodatkowo można ozdobić startą czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 21.02.2013 14:15
wspaniałe ciacho ;) pyszny podwieczorek :D
Anitapaj 18.02.2013 20:01
Smaczne! I ładnie się prezentuje.
Katarzyna34 13.02.2013 11:09
Smakowicie wyglada
adelajda 11.02.2013 19:51
lubię takie ciacha
mufinka79 11.02.2013 18:56
Mmmmm :) Pysznie :)
Krzysztof15 11.02.2013 14:59
pycha
gosia56 11.02.2013 14:56
napewno pycha
Monika-twin 11.02.2013 14:51
ładnie wyglada
Miki 11.02.2013 14:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak