Cappuccino

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 szt.
  • serek mascarpone

    25 dag
  • śmietana 30%

    250 ml
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • cukier

    3 łyżki
  • kawa rozpuszczalna

    3 łyżeczki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • woda

    1 szklanka
  • śmietana 30%

    250 ml
  • cukier

    1 łyżka
  • cappuccino

    60 g
  • cappuccino

    20 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masa: Serek wymieszać dokładnie z cappuccino. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, przestudzić. Kremówkę ubić na sztywno. Powoli dodawać cukier i dalej miksować. Wlewać przestudzoną żelatynę, cały czas miksując. Ubitą masę dodać do serka mascarpone i zmiksować lub wymieszać.
Wierzch: Kremówkę ubić na sztywno. Wsypać cukier i ubić.
Biszkopta naponczować ostudzoną posłodzoną kawą, przełożyć kremem cappuccino, na wierzch wyłożyć ubitą kremówkę, oprószyć cappuccino. Przechowywać w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 21.12.2013 15:51
uwielbiam takie ciasto
bietka 17.04.2013 08:08
pyszne ciacho :)
Ewa104 23.04.2012 16:07
Lubię cappuccino,więc to coś dla mnie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat