Cannelloni ze szpinakiem i łososiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cannelloni

    25 dag
  • szpinak mrożony

    50 dag
  • wędzony łosoś

    20 dag
  • czosnek

    2 szt
  • śmietana

    1 łyż
  • pieprz

  • mozzarella

    12 dag
  • żółty ser

    30 dag
  • sok pomidorowy

    2 szkl
  • masło

    2 łyż
  • masło

    2 łyż
  • mleko

    1,5 szkl
  • mąka

    1 łyż
  • zupa

    1/2 serowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Farsz: mozzarellę kroimy w kostkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Łososia kroimy w kostkę. Szpinak podsmażamy na łyżce masła. Mieszamy z łososiem, doprawiamy sola i pieprzem. Wsypujemy zupę serową, mozzarellę i czosnek. Mieszamy ze śmietaną. Farszem wypełniamy cannelloni. Sos beszamelowy: masło roztapiamy. Mąkę i zupę serową mieszamy z mlekiem. Wlewamy do masła. Energicznie mieszamy,aż sos zgęstnieje. Naczynie żaroodporne smarujemy resztą masła. Wkładamy cannelloni. Polewamy sosem i resztą soku. Posypujemy startym serem, zapiekamy ok 5min w temp 190 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat