Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z mięsem i warzywami
Pierogi, naleśniki, pasztet - pracochłonne, znalazłam swoje rozwiązanie:
Ugotowane, wytrybowane mięso z rosołu (może być z kilku gotowań), mielę i podsmażam.
Surowe warzywa (cały pęczek włoszczyzny) również zmielić i podsmażyć.
Mięso i warzywa połączyć i chwilę trzymać na ogniu, dodać przyprawy (wg uznania, ja daję dużo czosnku), na koniec dodać sos pomidorowy z kartonika, ale trzeba zachować umiar. Jeśli farsz będzie za rzadki, wypłynie z makaronu. Dodawać po trochu.
Makaron Cannelloni (grube rurki) ugotować na pół twardo. Napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać pozostałym sosem pomidorowym i posypać żółtym serem. Na wierzchu posypać suszonym oregano. Wstawić do piekarnika na ok. 15 min.
smacznego :)