Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z cukinii

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gram
bułka czerstwa 1 sztuka
jajko 1 sztuka
cebula 0,5 sztuki
czosnek ząbki 2-3 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
mleko do namoczenia bułki
natka pietruszki mały pęczek
orzeszki ziemne 1/3 szklanki solone
ser żółty ok 10 dag
cukinia 2 młode

Porada

Z cukinii można stworzyć ciekawe i pyszne dania! Dziś polecam cannelloni.

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z cukinii

Kroki postępowania

1
Cukinie myjemy i osuszamy. Gotową kroimy w cienkie paski. Przygotowane paski delikatnie nasalamy, wy warzywo zmiękło.
Krok 1 - Cannelloni z cukinii foto
2
Ser kroimy w kostkę.
Bułkę namaczamy w mleku. Cebule kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Orzeszki siekamy na mniejsze części. Natkę pietruszki drobno siekamy.
Krok 2 - Cannelloni z cukinii foto
3
Mięso przekładamy do miski. Dodajemy do niego odciśniętą bułkę, jajko, orzeszki, pietruszkę, przygotowaną cebulę oraz czosnek. Całość mieszamy dokładnie doprawiając do smaku solą, pieprzem.
Krok 3 - Cannelloni z cukinii foto
4
Mięso dzielimy na ok 10 porcji. Z każdej części formujemy placuszek w którym umieszczamy kostkę sera. Formujemy zgrabne kule, które następnie owijamy przygotowaną cukinią. Każdą kulkę owijamy dwoma plasterkami.
Krok 4 - Cannelloni z cukinii foto
5
Otrzymane porcje układamy koło siebie w naczyniu żaroodpornym.
Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40 minut 180°C.
Krok 5 - Cannelloni z cukinii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 21.09.2016 23:05
pyszny obiadek
gusia1000 31.12.2015 02:14
Fajna przekąska.
Barbara13 29.12.2015 23:30
interesujący pomysł
gosia561 29.12.2015 18:35
Bajecznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak