Cannelloni z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sos bolognese

    1 op
  • cukinia

    4 małe
  • żółty ser

  • pomidor

    2 sztuki
  • cebula

    4 sztuki
  • Bazylia suszona Prymat

  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • pieczarki

    800 gram
  • cannelloni

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cannelloni z cukinią foto
Obraną cebule(2) drobno posiekać
Krok 2 - Cannelloni z cukinią foto
Zeszklić na oleju
Krok 3 - Cannelloni z cukinią foto
Pieczarki obrać i pokroić na cząstki
Krok 4 - Cannelloni z cukinią foto
Dodać do podsmażonej cebulki
Krok 5 - Cannelloni z cukinią foto
Pieczarki dusić aż całkowicie woda odparuje i doprawić sola i pieprzem
Krok 6 - Cannelloni z cukinią foto
Cukinie obrać
Krok 7 - Cannelloni z cukinią foto
Zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Krok 8 - Cannelloni z cukinią foto
Pozostałe cebule obrać i posiekać i zeszklić na oleju
Krok 9 - Cannelloni z cukinią foto
Dodać startą cukinie i dusić aż woda odparuje
Krok 10 - Cannelloni z cukinią foto
Pod podsmażonej cukinii dodać pieczarki
Krok 11 - Cannelloni z cukinią foto
Wymieszać i doprawić do smaku przyprawami
Krok 12 - Cannelloni z cukinią foto
Żółty ser zetrzeć na tarce
Krok 13 - Cannelloni z cukinią foto
I dodać od cukinii z pieczarkami
Krok 14 - Cannelloni z cukinią foto
Całość dokładnie wymieszać
Krok 15 - Cannelloni z cukinią foto
Pomidory pokroić w kostkę
Krok 16 - Cannelloni z cukinią foto
I podsmażyć na 1-2 łyżkach oleju
Krok 17 - Cannelloni z cukinią foto
Sos bolognese rozmieszać w 300ml wody
Krok 18 - Cannelloni z cukinią foto
I wlać do podsmażonych pomidorów , gotować aż zgęstnieje
Krok 19 - Cannelloni z cukinią foto
Naczynie żaroodporne posmarować łyżkami sosu
Krok 20 - Cannelloni z cukinią foto
Makaron napełnić farszem
Krok 21 - Cannelloni z cukinią foto
i układać w naczyniu wysmarowanym sosem
Krok 22 - Cannelloni z cukinią foto
Całość zalać resztą sosu i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok godziny
Krok 23 - Cannelloni z cukinią foto
20 minut przed wyjęciem posypać startym żółtym serem
Krok 24 - Cannelloni z cukinią foto
Podawać ciepłą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
as28 11.03.2013 14:11
fajny przepis
Anonimowy 11.03.2013 14:04
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat