Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos bolognese 1 op
cukinia 4 małe
żółty ser
pomidor 2 sztuki
cebula 4 sztuki
Bazylia suszona Prymat
sól do smaku
olej do smażenia
pieczarki 800 gram
cannelloni 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z cukinią

Kroki postępowania

1
Obraną cebule(2) drobno posiekać
Krok 1 - Cannelloni z cukinią foto
2
Zeszklić na oleju
Krok 2 - Cannelloni z cukinią foto
3
Pieczarki obrać i pokroić na cząstki
Krok 3 - Cannelloni z cukinią foto
4
Dodać do podsmażonej cebulki
Krok 4 - Cannelloni z cukinią foto
5
Pieczarki dusić aż całkowicie woda odparuje i doprawić sola i pieprzem
Krok 5 - Cannelloni z cukinią foto
6
Cukinie obrać
Krok 6 - Cannelloni z cukinią foto
7
Zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Krok 7 - Cannelloni z cukinią foto
8
Pozostałe cebule obrać i posiekać i zeszklić na oleju
Krok 8 - Cannelloni z cukinią foto
9
Dodać startą cukinie i dusić aż woda odparuje
Krok 9 - Cannelloni z cukinią foto
10
Pod podsmażonej cukinii dodać pieczarki
Krok 10 - Cannelloni z cukinią foto
11
Wymieszać i doprawić do smaku przyprawami
Krok 11 - Cannelloni z cukinią foto
12
Żółty ser zetrzeć na tarce
Krok 12 - Cannelloni z cukinią foto
13
I dodać od cukinii z pieczarkami
Krok 13 - Cannelloni z cukinią foto
14
Całość dokładnie wymieszać
Krok 14 - Cannelloni z cukinią foto
15
Pomidory pokroić w kostkę
Krok 15 - Cannelloni z cukinią foto
16
I podsmażyć na 1-2 łyżkach oleju
Krok 16 - Cannelloni z cukinią foto
17
Sos bolognese rozmieszać w 300ml wody
Krok 17 - Cannelloni z cukinią foto
18
I wlać do podsmażonych pomidorów , gotować aż zgęstnieje
Krok 18 - Cannelloni z cukinią foto
19
Naczynie żaroodporne posmarować łyżkami sosu
Krok 19 - Cannelloni z cukinią foto
20
Makaron napełnić farszem
Krok 20 - Cannelloni z cukinią foto
21
i układać w naczyniu wysmarowanym sosem
Krok 21 - Cannelloni z cukinią foto
22
Całość zalać resztą sosu i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok godziny
Krok 22 - Cannelloni z cukinią foto
23
20 minut przed wyjęciem posypać startym żółtym serem
Krok 23 - Cannelloni z cukinią foto
24
Podawać ciepłą
Krok 24 - Cannelloni z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 11.03.2013 14:11
fajny przepis
11.03.2013 14:04
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak