Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

canelloni z mięsem mielonym

5.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron canelloni
1 opakowanie
mięso mielone
0,5 kg
cebula
1 sztuka
pieczarki
20 dag
przecier pomidorowy
2-3 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek
do smaku
śmietana
3 łyżki
jajko
1 sztuka
olej
ser żółty
20 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: canelloni z mięsem mielonym

Makaron delikatnie obgotowujemy w osolonej wodzie.
Cebulę, pieczarki bardzo drobno siekamy i razem z mięsem podsmażamy je na oleju. Kiedy farsz przestygnie mieszamy go razem z przecierem pomidorowym, doprawiamy do smaku. Powstałym farszem nadziewamy makaron układając go od razu w naczyniu do zapiekania posmarowanym wcześniej olejem lub oliwą. Do pozostałego sosu po farszu dodajemy rozkłócone jajko, śmietanę oraz ser żółty, dokąłdnie mieszamy i polewamy nim canelloni :) Zapiekamy w piekarniku około 30 minut w temp. 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak