Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert z salsą arbuzową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1 garść
sok malinowy 1-2 łyżki
oliwa 1 łyżka
arbuz 1 plaster
camembert 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert z salsą arbuzową

Kroki postępowania

1
Ser przekroić na pół i zawinąć w folię aluminiową. Piec na grillu około 8 minut po 4 z każdej strony. Można również upiec ser bez filii ale wtedy należy go piec w całości aby się nie wylał.
Krok 1 - Camembert z salsą arbuzową foto
2
Arbuza pokroić w kostkę . Rukolę opłukać i posiekać dodać do arbuza. Wlać oliwę oraz sok malinowy wymieszać i odstawić an 10 minut.
Krok 2 - Camembert z salsą arbuzową foto
3
Sosem polać upieczony ser.
Krok 3 - Camembert z salsą arbuzową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 05.09.2013 17:33
wykwintna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak