Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert w panierce z żurawiną

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert 1-2 szt
Kurczak panier do drobiu Prymat
jajko
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert w panierce z żurawiną

Najlepiej kupić mniejsze sery camembert są idealne do takiej przekąski . Więc tak jajko rozbełtać i zanurzyć w nim ser , następnie przełożyć do panierki ( może być wymieszana z bułką tartą ) . Ser powinien być dobrze opanierowany . Następnie pieczemy : można na patelni w niewielkiej ilości oleju, ale ja polecam w piekarniku bez tłuszczu wystarczy wyłożyć na folię aluminiową . Zapiekamy w temp 180 C około 15 minut . Podajemy z ulubionym sosem żurawinowym .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.02.2014 20:57
wygląda i smakuje przepysznie
Łucja 31.01.2014 09:57
wygląda przepysznie : )
Ewelina301 30.01.2014 19:27
rozpływa się w ustach :D
mitek111 30.01.2014 17:36
rozpływa się w ustach
Wafelek2601 30.01.2014 15:35
Smakowicie wygląda
Cranberry 30.01.2014 15:13
pysznie wyglada mniam !
bogusia19 30.01.2014 15:09
ale pyszny serek
brioszka 30.01.2014 14:59
ale apetyczne,mniam!!!!
Mniam 30.01.2014 14:23
Smacznie wygląda i również polecam metodę "piekarnikową".
V_kuchareczka 30.01.2014 14:12
coś wspaniałego
joanna__s 30.01.2014 14:10
Połączenie tego sera z żurawiną to najsmaczniejszy pomysł. Pycha!
jasiek 30.01.2014 14:00
pyszny jest z żurawiną
DorotaZ 30.01.2014 13:54
Uwielbiam połączenie sera pleśniowego z żurawiną:)
Pyszota 30.01.2014 13:22
bardzo mi skamuje
ssylwiaa 30.01.2014 13:05
uwielbiam smażony ser camembert ;)
Romanowka 30.01.2014 12:51
Uwielbiam taki ser z frytkami :)
dodi 30.01.2014 12:50
pyszny, ciągnący, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak