Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert panierowany w pestkach dyni

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

camembert 2 sztuki
pestki dyni 1 szklanka
jajko 1 sztuka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0.5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert panierowany w pestkach dyni

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy potrzebne składniki: camembert, pestki dyni, jajko oraz przyprawy.
Krok 1 - Camembert panierowany w pestkach dyni foto
2
Do roztrzepanego jajka dodajemy zioła prowansalskie, szczyptę pieprzu i odrobinę Kucharka.
Krok 2 - Camembert panierowany w pestkach dyni foto
3
Camembert najpierw panierujemy w jaku, a potem obtaczamy w pestkach dyni.
Krok 3 - Camembert panierowany w pestkach dyni foto
4
Smażymy na patelni na niewielkiej ilości oleju z 2 stron. Ser smażymy do zrumienienia na bardzo małym ogniu.
Krok 4 - Camembert panierowany w pestkach dyni foto
5
Propozycja podania : z frytkami i pomidorami koktajlowymi.
Krok 5 - Camembert panierowany w pestkach dyni foto
6
Ser podajemy na gorąco z ulubionymi dodatkami.
Krok 6 - Camembert panierowany w pestkach dyni foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 17.02.2014 10:41
Bardzo ciekawy przepis :-)
Malinka 11.02.2014 20:51
To coś w sam raz dla mojego męża :)
Janina 11.02.2014 09:14
Świetny pomysł, smaczne;)
Poison1988 09.02.2014 13:29
o rany uwielbiam camemberta i te przyprawy i pesteczki dyni - cudo!
olkaaa 09.02.2014 10:40
ciekawa propozycja
adelajda 08.02.2014 21:00
wow !! to coś dla mnie :)
Michał2 08.02.2014 20:47
ciekawy pomysł
kasienka23 08.02.2014 18:50
smaczny serek, warto wypróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak