Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cake pops z masłem orzechowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

biszkopt jasny 30 dag
masło orzechowe 3 łyżki
biała czekolada 2 łyżki płynnej

Dodatkowo

biała czekolada 20 dag
czekolada mleczna 2 paski
mleko 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cake pops z masłem orzechowym

Kroki postępowania

1
Ciasto biszkoptowe zmiksować razem z masłem orzechowym na jednolitą masę na koniec dodać płynną czekoladę.
Krok 1 - Cake pops z masłem orzechowym  foto
2
Z masy ciasteczkowej uformować kuleczki i schłodzić w lodówce około 1 godziny, rozpuścić ciemną czekoladę i maczając w niej końce patyczków wcisnąć je delikatnie w kuleczki z ciasta i ponownie odstawić do zastygnięcia.
Krok 2 - Cake pops z masłem orzechowym  foto
3
Białą czekoladę rozpuścić w miseczce umieszczonej nad parą i wymieszać z 1-2 łyżkami mleka w płynnej czekoladzie zanurzyć ciasteczka,
Krok 3 - Cake pops z masłem orzechowym  foto
4
dowolnie ozdobić i odstawić do całkowitego zastygnięcia ( najlepiej całą noc)
Krok 4 - Cake pops z masłem orzechowym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 28.10.2016 00:13
smakowity pomysł
asiatok 27.10.2016 23:04
perfekcja wykonania
olkaaa 27.10.2016 22:47
Świetny pomysł.
martynkacytrynka 27.10.2016 21:20
Super! Pomysł genialny
magdow 27.10.2016 20:46
ale fajne lizaki ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak