Przepis i sposób przygotowania na: Burrito z farszem mięsno-serowym
Jak przygotować farsz do burrito? Z mojego przepisu dowiesz się jak przygotować do burrito farsz. Jest to moja ulubiona kombinacja smaków - daj znać w komentarzu czy przypadła Ci do gustu.
Jeśli lubisz eksperymentować ze smakami, możesz także wypróbować burrito z owocami morza lub w wersji wegetariańskiej. Ja najbardziej lubię klasyczny farsz z dużą ilością sera i mięsa mielonego. Uwielbiam burrito, które chętnie przygotowuję na obiad i spotkania ze znajomymi.
Kroki postępowania
Do mięsa dodać czosnek oraz cebulę przeciśniętą przez praskę, drobno pokrojoną papryczkę chili, paprykę słodką mieloną, majeranek oraz pieprz ziołowy. Oprószyć solą morską i wymieszać. Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na 12 godzin.
Mięso przełożyć na patelnię. Przykryć i dusić przez 15 minut. Przełożyć do szklanej misy i ostudzić. Do mięsa dodać ⅓ drobno pokrojonej (lub startej na tarce) goudy oraz jajo. Wymieszać.
Każdą tortillę posmarować łyżką majonezu. Rozsypać ser, rozdzielając równomiernie pomiędzy placki.
Smacznego :)