Ostre burrito meksykańskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki do tortilli

    2 sztuki o śr.30cm
  • olej

    2 łyżki z pomidorem,czosnk. i bazy
  • mięso mielone

    50 dkg
  • przecier pomidorowy

    6 łyżek
  • warzywa mrożone

    1 opakowanie meksykańskich
  • chili Prymat

    2 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
  • ryż

    1/2 woreczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ostre burrito meksykańskie foto
Mięso smażymy na oleju. Do podsmażonego dodajemy mrożone warzywa oraz czosnek, smażymy aż odparuje z nich woda.
Krok 2 - Ostre burrito meksykańskie foto
Do przecieru dodajemy przyprawy i zalewamy nasz farsz. Mieszamy cały czas trzymając patelnię na ogniu aż ilość sosu się nam nieco zredukuje.
Krok 3 - Ostre burrito meksykańskie foto
Tortille smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni, delikatnie by się nie przypaliły. Smarujemy delikatnie wytworzonym sosem. Farsz dzielimy na dwie części. Ja podzieliłam na mniejszą- dla siebie- do której dołożyłam ryż by było łagodniejsze oraz większą- dla Męża:) Farsz układamy na środku placka i zwijamy w rulonik.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 26.01.2019 20:23
Pychotka ,ja też chętnie zjadłabym z ryżem, bo nie lubię zbyt ostrych potraw.;)
anka1988 31.01.2015 12:02
Pyszności, uwielbiam takie dania!
Konczi 30.01.2015 10:10
Cudnie wygląda :) porywam porcyjkę ;)
mikrusiak 25.01.2015 12:14
smacznie wygląda :) chyba wypróbuję :)
tomek18 25.01.2015 12:13
mniam :) uwielbiam takie pyszności
Anna20 24.01.2015 16:40
coś dla mojego męża :)
as28 24.01.2015 13:40
mniam mniam
Lis 24.01.2015 13:06
:)Smakowite:)
IwonaDD 24.01.2015 12:26
pychota!!!!!!
Stenka 24.01.2015 11:47
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat