Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraki zasmażane do odbiadu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1-1,5 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
mąka 2-3 łyżek
oliwa 5 -6 łyżek
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: buraki zasmażane do odbiadu

Buraki umyj i ugotuj w lekko osolonej wodzie, gotuj do miękkości(czas gotowania około 1 godzinę). Po zagotowaniu odcedź je z wody, wystudź, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Oliwę rozgrzej na patelni wsyp mąkę i podsmaż. Do podsmażonej mąki wrzuć buraki dopraw przyprawami do smaku i dobrze wymieszaj, chwilę podsmaż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.12.2013 09:56
mój mąż takie uwielbia :)
pestka 04.05.2013 00:44
lubię taki dodatek do obiadu
Aannkaa82 31.03.2013 21:45
Fajna alternatywa dla zwykłej ćwikły :)
EmciaPichci 16.03.2013 20:04
dobry dodatek do mielonych :)
ONY_za_kare 07.03.2013 19:20
super takie buraczki!
gacopierz23 21.02.2013 21:53
takie też dobre
Alex_M 18.02.2013 11:08
lubie takie buraczki
gosia56 17.02.2013 13:49
PYCHA
meg1984 13.02.2013 20:40
buraczki na ciepło pycha :)
Dorian 13.02.2013 13:13
super
Milena87 13.02.2013 13:04
do obiadu bardzo pyszne:)
natalia.doradca 12.02.2013 11:21
smacznie zrobione
leonowie 12.02.2013 11:14
bardzo smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak