buraki zasmażane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    1 kg
  • masło

    3 łyzki
  • śmietana

    3 łyżki
  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • ocet

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

buraki ugotowac do miękkosci ,zetrzec na tarce ,w rondelku rozgrzac masło i wrzucic buraki ,dodać smietane i doprawic do smaku ,zasmazać około 5 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janek 11.09.2012 22:20
mmm pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat