Buraki do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    4 sztuki
  • śmietana

    2 łyżki
  • Kwas cytrynowy Prymat

  • cukrier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki ugotować w łupinach, wystudzić, obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Dodać dwie łyżki śmietany. Można doprawić cukrem i kwaskiem cytrynowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata113 18.06.2011 09:38
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat