buraki czerwone zasmażane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    200 g
  • margaryna

    15 g
  • mąka

    3 g
  • sól

  • cukier

  • Kwas cytrynowy Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki zalać wrzącą wodą i gotować do miękkości lub upiec w piekarniku. Po ostudzeniu, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zrobić zasmażkę, połączyć z burakami, dodać sól, cukier, kwasek cytrynowy i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Allice 12.06.2011 14:51
smaczne :)
Małgorzata113 09.04.2011 10:02
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat