Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burak z pomarańczą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata 1 garść
buraki czerwone 1/2 szt
pomarańcze 1 szt
pomidor 1 szt
pistacje 12 szt
olej rzepakowy 1 na zimno

Przepis i sposób przygotowania na: Burak z pomarańczą

Sałatę opłukać, ułożyć na talerzu.
Pomarańcz- odciąć końcówki, obrać nożem i wyciąć cząstki, omijając albedo.
Pomidor pokroić w cienkie pół plastry.
Upieczony burak obrać ze skóry, pokroić cieniutko w półplasterki.
Wszystkie warzywa układamy na przemian na sałacie, na koniec posypujemy posiekanymi pistacjami.
Lekko posypać solą i świeżo mielonym pieprzem.
Ja dodatkowo polałam całość delikatnie olejem rzepakowym świeżym, tłoczonym na zimno.


SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 26.01.2015 13:18
Wspaniałe, kolorowe, zdrowe i niezwykle smaczne połączenie :)
Joannasz3190 26.01.2015 13:15
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak