Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczkowy schab

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
botwina 1/2 pęczka
koperek 1/2 pęczka
jogurt naturalny 200 ml
sól
pieprz
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczkowy schab

Schab oprószyć przyprawami i mąką. Podsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Zalać 1 szklaną gorącej wody. Dodać pokrojone w plasterki buraczki. Dusić do miękkości mięsa. Dodać posiekane liście i łodygi oraz koperek. Smażyć wszystko razem do odparowania wody. Doprawić. Zdjąć z ognia. Zalać jogurtem i dokładnie wymieszać.
Podawać z młodymi ziemniaczkami, posypane koperkiem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 16.01.2015 10:54
super przepis
stan2401 11.01.2015 16:36
fajny przepis
MałaMi89 10.01.2015 18:28
Nigdy nie widziałam czegoś podobnego:) super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak