Przepis i sposób przygotowania na: Buraczkowe galaretki drobiowe podane z chrzanem
Kroki postępowania
Doprowadzić do zagotowania.
* resztę marchewki, selera i pietruszkę dodać do sałatki
Zostawić by ostygły. Przestawić do lodówki i zostawić do zakrzepnięcia.
Zafascynowało mnie zdjęcie które gdzieś zobaczyłam - była to galaretka z królika .Tyle że była to buraczkowa galaretka ( tzn. było tam mięso z królika , paski gotowanych buraczków i cos tam jeszcze - a wszystko zalane bulionem o kolorze czerwonego wina z żelatyną ).
Postanowiłam , że spróbuję co by było gdyby tzn. jeśli zrobię galaretkę o smaku czerwonego barszczu. Tyle , że ja robię tak małe ilości , że musiałam iść na skróty i ugotowany bulion już po rozpuszczeniu w nim żelatyny doprawić gotowym koncentratem barszczu czerwonego.