Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczkowa z jogurtem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
marchewka 1 szt
buraki 3 szt
papryka czerwona 1/2 szt
fasolka szparagowa 150 g
pietruszka 1 szt
jogurt naturalny 4 łyżki
sól
pieprz
koperek
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczkowa z jogurtem

Do garnka wkładam porcję rosołową, zalewam wodą i zagotowuję, zbieram szumowinę, Ziemniaki, buraki, marchew i pietruszkę obieram, kroję na kostkę i wrzucam do garnka, dodaję pokrojoną fasolkę szparagową jak i paprykę czerwoną, wszystko solę i gotuję do miękkości warzyw, następnie zabielam jogurtem, doprawiam do smaku, Podajemy z ugotowanym jajkiem na twardo, posypujemy koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 22.04.2014 19:48
moja ulubiona
Alex_M 07.02.2013 22:29
dobra!
Konczi 07.02.2013 10:25
lubię buraczkowe zupki mniam mniam
miki47 07.02.2013 10:19
za pomysł +
miki47 07.02.2013 10:19
pysznie wygląda
miki47 07.02.2013 10:18
moje ulubione
Kasnaj 07.02.2013 10:16
super zupka
Pyszota 07.02.2013 09:57
fajna
IwonaDD 07.02.2013 08:38
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak