Buraczkowa jajecznica

Buraczkowa jajecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwinka

    1 szt
  • jajka

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • boczek

    3-4 platerki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Buraczka umyć, liście i łodyżki drobno pokroić, buraczka pokroić w słupki. Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Wbić jajka, doprawić, mieszać do ścięcia. Na suchej patelni podsmażyć boczek. Jajecznicę podawać z boczkiem i świeżym pieczywem. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirosława4

10.01.2015 15:21
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat