buraczki z papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki gotowane

    1 kg
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • woda

    1 szklanka
  • ocet

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane buraki kroimy w plasterki , paprykę kroimy w paseczki , cebulę kroimy w kostkę. Składniki zalewy mieszamy i gotujemy. Dodajemy cebulę a po kilku minutach pokrojoną paprykę. Gotujemy 5 minut. Na koniec wkładamy ugotowane buraki i znowu doprowadzamy do wrzenia. Buraki , paprykę i cebulę układamy w słoikach , dopełniamy gorącą zalewą. Słoiki pasteryzujemy 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 21.10.2013 08:57
pyszne buraczki
IKrakowianka 30.09.2013 20:22
świetny smak
Bernadeta1 30.09.2013 12:17
lubię takie buraczki i często robię
smakoszek 17.07.2013 18:42
bardzo lubię takie buraczki
Ada-Gaba 20.06.2013 07:08
lubię takie połączenie
adelajda 17.06.2013 16:40
robię podobne
barbara11561 14.06.2013 10:41
tez takie bardzo lubię
Łukasz15 20.04.2013 22:45
Bardzo lubię
Seba 16.07.2012 09:15
smaczne
Motorek 16.06.2012 08:21
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat