Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z majonezem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłwe 5 szt
jabłko 1 szt
cebula 1 szt
majonez 4 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z majonezem

Buraczki zalać wodą i gotować 1h, następnie odcedzić, zalać ich zimną wodą i pozostawić na 1h. Po tym czasie buraczki obrać z łupki i zetrzeć na tarce jak na buraczki ćwikłowe. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Cebulę obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę. Buraczki wymieszać z jabłkiem, cebulką oraz majonezem i doprawić do smaku kwaskiem cytrynowym, pieprzem oraz solą. Buraczki pozostawić na noc w lodówce aby się przeżarły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.05.2014 12:33
Tylko takie jeść.
natalia.doradca 08.01.2014 11:07
No no coś co lubię:) tej wersji jeszcze nie próbowałam ale ciekawa jest warto spróbować :)
dada 19.12.2013 10:33
Czy to już na święta?
IwonaDD 19.12.2013 10:11
bardzo fajna wersja, muszę wypróbować
Renataj 18.12.2013 16:19
W takim zestawieniu jeszcze buraczków nie jadłam ale widzę, że warto wypróbować.
ppaulina 18.12.2013 10:53
pyszne ja już takie robiłam :)
Joannasz3190 18.12.2013 10:25
Z majonezem nie jadłam, ale muszę spróbować :)
aniagdz 18.12.2013 09:57
nigdy nie dodawałam majonezu;)trzeba spróbować
pawel123 18.12.2013 09:51
smakowicie wyglada
Laila2786 18.12.2013 09:39
super przepis
JOANNA16 18.12.2013 09:26
jeszcze takich z majonezem nie próbowałam
kasiaw 18.12.2013 09:13
uwielbiam buraczki do obiadu, ćwikłe i pod każdą inną postacią
patryska76 18.12.2013 09:13
Smaczny dodatek do obiadu ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak