Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z czosnkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 5 kg
woda 1 l
sól 1 łyżka
ocet 1 szklanka
cukier 1 szklanka
czosnek 1/2 główki
ziele angielskie kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z czosnkiem

Buraczki dobrze umyć i ugotować do miękkości w łupinach.Ostudzone obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Składniki na zalewę gotować 15 min.Buraczki zalać ostudzoną zalewą,wymieszać i zostawić na noc. Na drugi dzień buraczki włożyć do słoików,dobrze zakręcić. Słoiki wstawić do garnka wyłożonego ścierką,zalać woda do 3/4 wysokości słoików i pasteryzować 10 minut od chwili zagotowania.Wyjąć słoiki i zostawić do ostygnięcia na blacie kuchennym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 04.10.2016 10:26
bardzo fajne buraczki
Habibi 04.10.2016 09:43
bardzo lubię takie buraczki i robię podobnie :)
tobi1989 03.10.2016 21:18
Pyszności :)
norweska20 03.10.2016 21:10
smakowite połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak