buraczki w sosie beszamel

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    80 dag
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • mleko

    ¾ szklanki
  • sól

  • cukier

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać. W rondlu stopić masło, dodać mąkę, mleko gotować mieszając, by nie powstały grudki. Buraczki zetrzeć do rondla, przyprawić- wymieszać. Zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakoszek 18.09.2011 08:40
super
Tomasz17 26.07.2011 21:34
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat