Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki w chrzanie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1,7 kg
chrzan 4 łyżka
ocet winny 4 łyżka
sól 1 łyżka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki w chrzanie

Buraczki dokładnie myjemy, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, zalewamy zimną wodą.

Buraczki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

Dodajemy chrzan, sól i ocet winny.

Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.

Buraczki przekładamy do wyparzonych słoiczków.

Pasteryzujemy przez 8-10 minut.

Przechowujemy w chłodnym i ciemnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 02.05.2014 23:27
Uwielbiam taką ćwikłę:)
gosia1988 02.05.2014 21:20
Super do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak