Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki smażone

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1 kg
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
ocet winny 4 łyżki
masło klarowane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki smażone

Buraki wyszorować, posypać solą i piec w piekarniku około 45-60 min w 190 st (w zależności od wielkości buraków). Kiedy wystygną - obrać, zetrzeć na średniej tarce.. Na patelni rozgrzać masło, dodać buraczki, doprawić do smaku octem, cukrem, sprawdzić, czy są wystarczająco słone. Smażyć na małym ogniu około 10-20 min. Jeśli zbyt twarde, podlać wodą i potrzymać aż do uzyskania pożądanej konsystencji

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.10.2015 09:25
U mnie najczęsciej robione są w niedzielę
Izabela77 22.10.2015 16:28
Coś co można jeść bardzo często
Anna169Hosz 22.10.2015 08:29
"Chodzą za mną buraczki"
jagoda5913 22.10.2015 01:44
dobry pomysł
Łukasz15 21.10.2015 21:53
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak