Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki smażone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1/2 kg
cebula 1 sztuka
cukier
sól
mąka 1 1/2 łyżka
masło 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki smażone

Buraczki myjemy, gotujemy w łupinach do miękkości. Następnie studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Buraczki podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Całość smażymy. Na koniec buraczki doprawiamy do smaku, dodajemy mąkę i mieszamy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 07.04.2013 11:26
:) podobnie i mój, takie buraczki są pyszne
Gary Michy 06.04.2013 19:28
Mój ulubiony dodatek do mielonych :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak