buraczki na ciepło

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • burczaki

    1 kg
  • ziele angielskie

    3 szt
  • liść laurowy

    3 szt
  • masło

    1/5 kostki
  • śmietana

    4 łyżki
  • pieprz

  • sól

  • woda

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki gotujemy, następnie ścieramy na tartce jarzynowej. Dodajemy wody, wrzucamy masło, ziele angielskie, liść laurowy i wszystko razem gotujemy od czasu do czasu mieszając. gdy buraczki pogotują się tak 20 min dodajemy śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko jeszcze razem chwile gotujemy i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 26.10.2013 15:16
lubie takie
gusia1000 26.10.2013 00:16
Tylko tak robić.
Dorota59 18.10.2013 12:25
bardzo dobre
Barbara777 01.10.2013 14:10
uwielbiam te buraczki pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat