Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

burczaki 1 kg
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
masło 1/5 kostki
śmietana 4 łyżki
pieprz
sól
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki na ciepło

Buraczki gotujemy, następnie ścieramy na tartce jarzynowej. Dodajemy wody, wrzucamy masło, ziele angielskie, liść laurowy i wszystko razem gotujemy od czasu do czasu mieszając. gdy buraczki pogotują się tak 20 min dodajemy śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko jeszcze razem chwile gotujemy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 26.10.2013 15:16
lubie takie
gusia1000 26.10.2013 00:16
Tylko tak robić.
Dorota59 18.10.2013 12:25
bardzo dobre
Barbara777 01.10.2013 14:10
uwielbiam te buraczki pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak